SetupSlovenčina
Úvod > E-mail > Ako vytvoriť podpis s obrázkom v emailovom klientovi Roundcube

Ako vytvoriť podpis s obrázkom v emailovom klientovi Roundcube

Pre správu emailových schránok patriacich pod hosting WebHouseu môžete využívať aj emailový klient Roundcube. Automaticky generovaný podpis s obrázkom si nastavíte podľa nasledujúceho návodu:

1. Prihláste sa do svojej emailovej schránky cez webmail a cez Osobné nastavenia (tlačidlo vpravo hore) sa dostanete na kartu Vlastnosti / Vytváranie správ kde je potrebné v časti Vytvoriť HTML správu zvoliť možnosť "vždy".

2. V menu Profily a Osobné nastavenia je potrebné vyplniť časť "Celé meno" a "E-mail". V lište nástrojov stlačte ikonu HTML editora.

3. V HTML editore je potrebné zadefinovať cestu, kde sa nachádza obrázok ktorý má byť použitý v podpise emailu. Je potrebné tam vložiť textový reťazec v tvare: 

<img src="http://webhouse.sk/podpis.jpg" /> kde je webhouse.sk/podpis.jpg unikátna URL, kde sa nachádza Váš obrázok ktorý bude v podpise emailu. Odporúčame Vám ho nahrať na FTP v rámci Vášho hostingu. Voľbu uložte tlačidlom Aktualizovať, následne uvidíte náhľad podpisu. Zmeny je potrebné odsúhlasiť tlačidlom Uložiť.

4. Podpis máte nastavený, ak v hlavnom menu vytvoríte novú správu, tak je k nej automaticky vygenerovaný aj podpis ktorý ste nastavili v predchádzajúcich krokoch.