SetupSlovenčina
Úvod > SETUP - administračný panel > Dvojfaktorová autentifikácia

Dvojfaktorová autentifikácia

Do administračného rozhrania Setup sa bežne dostanete po zadaní vašej e-mailovej adresy a hesla. Máte však možnosť zvýšiť si úroveň zabezpečenia prístupu do Setupu tým, že si aktivujete dvojfaktorovú autentifikáciu. Ak máte aktivovanú dvojfaktorovú autentifikáciu, tak pri prihlasovaní do Setupu zadávate okrem e-mailovej adresy a hesla ešte aj 6-miestny kód, ktorý vám zobrazí aplikácia Google Authenticator vo vašom smartfóne. Bez tohto kódu z vášho smartfónu sa teda nikto iný do Setupu nemôže prihlásiť.

Dvojfaktorovú autentifikáciu si môžete aktivovať aj deaktivovať v Setupe, v menu Môj Setup / Zabezpečenie.

Moje kódy Google Authenticator nefungujú, čo robiť?

Môže sa stať, že napriek správnej inštalácii sa vám nepodarí prihlásiť, hoci zadáte kód, ktorý vidíte na displeji vášho smartfónu (android). Príčinou môže byť to, že čas v aplikácii Google Authenticator nie je správne synchronizovaný.

Aby ste sa uistili, že máte správny čas:

  1. Prejdite do hlavnej ponuky aplikácie Google Authenticator
  2. Klepnite na viaca potom na Nastavenia.
  3. Klepnite na  Úprava času pre generovanie kódov
  4. Klepnite na položku  Synchronizovať

Na ďalšej obrazovke aplikácia potvrdí, že čas bol synchronizovaný a teraz by ste mali mať možnosť použiť prihlasovacie kódy. Synchronizácia bude mať vplyv iba na interný čas aplikácie Google Authenticator a nezmení nastavenia dátumu a času zariadenia vášho zariadenia.

Nastavenie aplikácie Google Authenticator na viacerých zariadeniach

Aplikáciu Google Authenticator môžete nastaviť tak, aby ste mohli generovať overovacie kódy z viacerých zariadení. Stiahnite si aplikáciu Google Authenticator do všetkých zariadení, ktoré chcete používať. Ak už máte v Setupe dvojfaktorovú autentifikáciu aktivovanú, tak si ju deaktivujte. Následne opäť zopakujte aktivačný proces v menu Môj účet / Zabezpečenie. Na všetkých zariadeniach, ktoré chcete používať, buď naskenujte vytvorený kód QR, alebo zadajte vygenerovaný tajný kľúč.