SetupSlovenčina
Úvod > Hosting > Redakčné systémy > Základné zabezpečenie redakčných systémov

Základné zabezpečenie redakčných systémov

Ak používate nejaký redakčný ako napr. Joomla, Wordpress, Drupal, atď. odporúčame vám, aby ste mali daný systém a jeho moduly, pluginy, komponenty aktualizované na najnovšiu verziu. Staršie verzie redakčných systémov bývajú totiž časom zraniteľné. Často sa stáva, že nejaký útočník zneužije dieru v systéme a vloží vám do zdrojových kódov stránky nejaký škodlivý kód, ktorý môže zneužiť napr. na spamovanie z danej stránky.
 
Okrem používania aktuálnej verzie redakčných systémov sa samozrejme odporúča používať bezpečné heslo do administrácie daného systému.
 
Moduly, ktoré vo svojom systéme nepoužívate, odporúčame odinštalovať.
 
Ak si chcete skontrolovať či je váš redakčný systém infikovaný nejakým škodlivým kódom, môžete na to použiť plugin, modul daného CMS. Nižšie je uvedených niekoľko príkladov:
 

wordpress

 
https://wordpress.org/search/exploit
https://wordpress.org/search/security
 

joomla

 
http://extensions.joomla.org/extensions/extension?searchall=security&filter%5Btags%5D%5B%5D=&filter%5Bcore_catid%5D=&filter%5Bincludes%5D=&filter%5Bversions%5D=&filter%5Btype%5D=&filter%5Bhasdemo%5D=&order=&filter%5Bnewupdated%5D=&filter%5Bscore%5D=&filter%5Bfavourites%5D=&dir=DESC&limitstart=0&controller=filter&view=extension&layout=list&Itemid=145&clearorders=0&clearfilters=1
 

drupal

 
https://www.drupal.org/search/site/security%20module?f[0]=ss_meta_type%3Amodule