SetupSlovenčina
Úvod > DNS > Office365

Office365

Nastavenie DNS záznamov pre službu Office365

V prípade že chcete nastaviť službu Office365, tak je potrebné nastaviť potrebné DNS záznamy. Editovať ich môžete v setup konte v časti DNS Zóna.

1. MX záznam - je potrebné ho zadať v tvare vasadomena-sk.mail.protection.outlook.com. kde 0 je priorita záznamu, vasadomena-sk je názov domény, pre ktorú záznam nastavujete. Na konci je potrebné zadať bodku. Ostatné MX záznamy v DNS zóne odporúčame zmazať. 

2. TXT záznam - je potrebné ho zadať v tvare "v=spf1 include:spf.protection.outlook.com -all" Ostatné SPF záznamy v DNS zóne odporúčame zmazať.

3. CNAME záznam - hodnotu je potrebné zadať v tvare autodiscover.outlook.com. Na konci záznamu je potrebné zadať bodku.

4. CNAME zaznam - hodnotu je potrebné ho zadať v tvare sipdir.online.lync.com. Na konci záznamu je potrebné zadať bodku.

5. CNAME záznam - hodnotu je potrebné ho zadať v tvare webdir.online.lync.com. Na konci záznamu je potrebné zadať bodku.

6. CNAME záznam - názov záznamu je enterpriseregistration, hodnotu je potrebné zadať v tvare enterpriseregistration.windows.net. Na konci záznamu je potrebné zadať bodku.

7. CNAME záznam - názov záznamu je enterpriseenrollment, hodnotu je potrebné zadať v tvare enterpriseenrollment.manage.microsoft.com. Na konci záznamu je potrebné zadať bodku.

8. SRV záznam - hodnotu je potrebné zadať v tvare 100 1 443 sipdir.online.lync.com. Na konci záznamu je potrebné zadať bodku.

9. SRV záznam - názov záznamu je _sipfederationtls._tcp, hodnotu je potrebné ho zadať v tvare 100 1 5061 sipfed.online.lync.com. Na konci záznamu je potrebné zadať bodku.

Po nastavení DNS záznamov bude potrebné počkať približne 15 minút kým sa zmeny prejavia v DNS zóne.

© 2024 WebHouse, s. r. o.