SetupSlovenčina
Úvod > Domény > Presun domény do WebHouse - zmena registrátora

Presun domény do WebHouse - zmena registrátora

Pre vaše domény potrebujete najmä:
  • kvalitný webhosting bez výpadkov
  • spoľahlivého a stabilného registrátora
  • prehľadné rozhranie pre správu domén a webhostingu
 
WebHouse spravuje viac ako 58-tisíc domén a pýši sa komfortným užívateľským rozhraním Setup. Je teda ideálnym partnerom pre vás, ak chcete mať o vaše domény čo najlepšie postarané.
 
Ak ste si už zaregistrovali svoju doménu u iného poskytovateľa, nezúfajte, presun pod správu WebHouse je rýchly a jednoduchý. Proces zmeny registrátora sa líši podľa jednotlivých koncoviek domén, v tomto článku sú uvedené najčastejšie používané domény s návodmi, ako ich presunúť pod správu spoločnosti WebHouse.
 
 
Domény .SK a .EU
 
  1. Vyžiadajte si od súčasného registrátora domény tzv. autorizačný kód domény.
  2. Objednajte si presun domény k nám cez objednávkový formulár na adrese https://www.webhouse.sk/sk/objednavka/vyber-produktu/. Do kolónky Poznámka v objednávkovom formulári napíšte autorizačný kód domény.

  3. Pošleme vám inštrukcie na úhradu poplatku za zmenu registrátora domény podľa platného cenníka. Tento poplatok zahŕňa aj predĺženie registrácie domény o 1 rok.
 
Domény .COM, .NET, .ORG, .INFO, .BIZ
 
Postup je rovnaký ako pri .EU doménach, len spolu s vyžiadaním autorizačného kódu je potrebné požiadať registrátora, aby doménu odomkol (obvykle má registrátor domény pod svojou správou zamknuté, aby tak predchádzal neoprávneným transferom). Zmena registrátora je spoplatnená podľa platného cenníka, tiež zahŕňa predĺženie registrácie domény o 1 rok.
 
Podobný postup platí aj pre ďalšie koncovky. Základom je vždy vyplniť objednávkový formulár na presun domény k nám. Všetko, čo budeme od vás na dokončenie presunu potrebovať, si vypýtame e-mailom.