SetupSlovenčina
Úvod > Hosting > Ako v programe Total Commander nastaviť FTP pripojenie na server

Ako v programe Total Commander nastaviť FTP pripojenie na server

Total Commander si môžete stiahnuť z adresy www.ghisler.com. Urobíte dobre, keď si budete priebežne aktualizovať tento program na najnovšiu verziu. Staršie verzie môžu obsahovať bezpečnostné diery.
 
Spustite Total Commander a stlačte klávesovú skratku Ctrl + F. Otvorí sa Vám okno FTP pripojení, ktoré máte uložené v Total Commanderi. Pri prvom spustení bude samozrejme prázdne. To isté, len zložitejšie, môžete dosiahnuť cez menu Sieť => Pripojiť sa na FTP server...
 
 
Kliknite na tlačidlo Nové spojenie..., zobrazí sa okno, v ktorom treba vyplniť prihlasovacie údaje presne tak, ako si ich nájdete v Setupe, v nastaveniach webhostingu vašej domény, časť FTP. Údaje, ktoré vidíte na spodnom obrázku, sú tam len pre ukážku, použiť musíte tie, ktoré sú vo vašom Setupe.
 
 
Ako názov relácie môžete dať hocičo, slúži to len na identifikáciu FTP pripojenia v okne na hornom obrázku. V našom príklade je "moje ftp konto", môžete si tam dať trebárs "FTP môjho servera", "Pripojenie na abcdef.sk", a podobne.
 
Zašktrnite políčko Použiť pasívny mód prenosu (ako WWW prehľadávač), obvykle je potom FTP prenos plynulejší.
 
Kliknite na OK, do okna na hornom obrázku pribudne vaše nové FTP pripojenie. Označte ho a kliknite na Pripojiť. Váš počítač sa spojí so serverom, v jednej polovici hlavného okna Total Commandera budete vidieť súbory vo vašom počítači, v druhej polovici budú súbory na serveri. Štandardne máte svoju doménu nasmerovanú do adresára www_root, preto si treba otvoriť tento adresár a súbory vášho webu nahrať do neho. Po ich nahratí bude nahratá stránka okamžite prístupná cez webový prehliadač.