SetupSlovenčina
Úvod > Hosting > Multihosting > Čo je multihosting

Čo je multihosting

Multihosting je spôsob, ako môžu byť viaceré internetové stránky hostované v rámci jednej webhostingovej služby. Každá internetová stránka má svoju vlastnú doménu a môže mať svoju vlastnú databázu, súbory a iné prostriedky. Multihosting sa často používa, keď je potrebné hostovať viaceré internetové stránky, ale je k dispozícii len jeden webový server alebo keď je potrebné hostovať viaceré stránky na jednom hostingu za nižšiu cenu ako pri použití viacerých samostatných webových serverov.
 
Multihosting je bezplatné rozšírenie webhostingových služieb Happy, Profi a WP Guru, ktoré vám umožní na jednej službe prevádzkovať samostatné domény v závislosti od konkrétnej služby. Každá doména môže mať svoju vlastnú webovú stránku, vlastné e-mailové schránky a vlastné databázy. Multihosting je tiež možné po jeho aktivácii využívať v službe Fajnšmeker (platená služba).

Multihosting je ideálnym riešením pre zákazníkov, ktorí prevádzkujú viacero menej náročných webstránok a nechcú platiť za prevádzku každej z nich.

Ak prevádzkujete náročné a rozsiahle portály, odporúčame pre každý portál objednať samostatnú webhostingovú službu, alebo pre všetky spolu jeden virtuálny server. V rámci multihostingu sa totiž pridelený výkon servera delí medzi všetky weby, a ten nemusí byť pri extrémnych požiadavkách na systémové zdroje dostatočný.