SetupSlovenčina

WebFTP

WebFTP je spôsob, ako môžete pristupovať k súborom na webovom serveri prostredníctvom webovej stránky. Na každom webovom serveri vo WebHouse je nainštalovaný FTP (File Transfer Protocol) server, ktorý umožňuje prenos súborov medzi serverom a počítačom pomocou FTP klienta. WebFTP poskytuje rovnakú funkcionalitu ako FTP klient, ale umožňuje vám pristupovať k súborom na serveri prostredníctvom webovej stránky bez nutnosti inštalácie špeciálneho programu.

WebFTP je užitočný pre tých, ktorí nemajú prístup k FTP klientovi alebo pre tých, ktorí potrebujú rýchlo pristupovať k súborom na serveri bez nutnosti inštalácie ďalších programov. Je to tiež užitočné pre tých, ktorí potrebujú pristupovať k súborom na serveri z rôznych zariadení, pretože stačí mať k dispozícii prehliadač a internetové pripojenie.

Ak chcete pridávať alebo meniť obsah uložený na webovom serveri v rámci vašej webhostingovej služby, môžete sa na server pripojiť prostredníctvom FTP klientov (Total Commander, FileZilla a pod.), ale aj cez webové rozhranie WebFTP.
WebFTP je dostupný v Setupe v menu HOSTINGY, záložka Web & FTP.

Po kliknutí na tlačidlo WebFTP vás automaticky prihlási na FTP server, kde môžete vykonávať zmeny, ako napríklad:

  • Zmazať adresár alebo súbor
  • Premenovať adresár alebo súbor
  • Zmeniť práva súboru
  • Nahrať súbor
  • Vytvoriť adresár