SetupSlovenčina
Úvod > Domény > Zmena vlastníka či platiteľa domény

Zmena vlastníka či platiteľa domény

Zmena platiteľa domény
 
Zmeniť platiteľa domény (a prípadne aj webhostingu, ak je k doméne zriadený) je veľmi jednoduché. Stačí sa prihlásiť do svojho zákazníckeho účtu v Setupe a v menu Financie si zvoliť podmenu Fakturačné údaje. V nich si môžete zmeniť fakturačnú adresu.
 
 
Zmena vlastníka (držiteľa) domény
 
Zmena vlastníka znamená zmenu zápisu v registri domén o držiteľovi domény. Postup závisí od koncovky domény, ale základom je vždy poslať nám požiadavku, že chcete zmeniť držiteľa. Túto požiadavku môžete poslať najlepšie zo Setupu cez menu Pomoc - Vytvoriť Nový tiket, alebo e-mailom z kontaktnej mailovej adresy, ktorú máte uvedenú v menu Používatelia. Nezabudnite uviesť názov domény, o ktorú ide, a údaje nového držiteľa (meno/názov, adresu, meno kontaktnej osoby, e-mail, telefón, mobil). Ak budeme potrebovať ďalšie údaje, po obdržaní vašej požiadavky si ich vypýtame.
 
Zmenu držiteľa .sk a .eu domén je možné realizovať priamo v Setupe na https://www.setup.sk ,
  • Prihláste sa do Setupu
  • Kliknite v ľavom menu na Zoznam domén -> Nastavenia -> Držiteľ , kliknite na Zmeniť
Ak už nie su aktívne terajšie kontaktné údaje držiteľa (mailová adresa), možete si najskôr " Zmeniť kontaktné údaje aktuálneho držiteľa"  a následne keď zmena kontakných udajov prebehne,  "Previesť doménu na nového držiteľa".