SetupSlovenčina
Úvod > SETUP - administračný panel > Serverové logy - Access logy, Error logy

Serverové logy - Access logy, Error logy

Serverové logy

sú záznamy činností, resp. aktivít, ktoré sa vykonávajú na serveri a sú výborným nástrojom na analýzu resp. na dohľadanie chýb, ak nie je možné identifikovať nejaký problém. Existuje viac druhov logov a v súvislosti s web stránkami sú Vám k dispozícii Access logy a Error logy.

Access logy

V access logoch sú zaznamenané prístupy na Vašu stránku, t.j. sú v nich zapisované všetky HTTP požiadavky, ktoré vykoná návštevník na webe.  

Error logy

V error logoch sú zaznamenané všetky chyby, ktoré sa na vašej stránke objavili počas behu Vašej aplikácie, resp. nejakého procesu. Podla error logov môžete rýchlo identifikovať problém a následne daný problém aj odstrániť.

 

Odkaz na access a error logy nájdete v setupe (www.setup.sk) v hornom menu HOSTINGY  - Web & FTP , kde si môžete zvoliť názov domény pre ktorú chcete logy zobraziť.

 

Následne v spodnej časti stránky v sekcii Štatistiky prístupov a logy stačí kliknúť na tlačítko HTTP logy. Prihlasovacie údaje k logom sú zobrazené nižšie.

 

 

Po kliknutí na tlačítko a prihlásení, sa zobrazia súbory, z ktorých je možné zistiť o aký log ide a z ktorého dňa. Logy sú radené podla dátumu a logy staršie ako 1 deň sú komprimované.