SetupSlovenčina
Úvod > E-mail > Povolenie prístupu do emailových schránok - GEOIP

Povolenie prístupu do emailových schránok - GEOIP

Prístup do emailových schránok na doméne je z bezpečnostných dôvodov štandartne povolený iba z krajín Slovensko a Česká republika, (tieto sú povinné a nedajú sa odobrat) Vďaka tomu máte záruku, že aj keby niekto získal prístupové údaje do vašej schránky, tak sa do nej z iných než povolených krajín neprihlási, ani ju nezneužije napríklad na rozposielanie spamu. Maximálny počet súčasne povolených krajin je 20, vrátane Slovenska a Českej republiky.

Ak cestujete, resp. nachádzate sa mimo povolených krajín, je potrebné si v Setupe nastaviť povolenie na prístup z krajiny, v ktorej sa práve nachádzate. To, z akej krajiny je vaša IP adresa, zistíte napr. na https://www.iplocation.net/

(Ako zistiť svoju verejnú IP adresu, si možete pozrieť na: http://pomoc.webhouse.sk/036736-Ako-zist%C3%ADm-svoju-IP-adresu )

Túto možnosť nájdete v časti Hostingy -> E-mail -> Povolenie prístupu do schránok -> Zmeniť

Po kliknutí na    Zmeniť    sa vám zobrazí nasledujúce okno:

V časti   Zakázané krajiny  označte krajinu, z ktorej chcete povoliť prístup do vašich schránok, a pridajte do zoznamu  Povolené krajiny  kliknutím na     Povoliť =>   . Nakoniec zmeny uložte kliknutím na    Uložiť   .

Po kliknutí na  Uložiť  sa zobrazí informácia o tom, ze nastavenia boli úspešne aktualizované.

Obdobným spôsobom môžete prístup do schránok zakázať. V časti  Povolené krajiny  označte krajinu, z ktorej chcete zakázať prístup do vašich schránok, a pridajte do zoznamu   Zakázané krajiny  kliknutím na tlačidlo  Zakázať => . Nakoniec zmeny opäť uložte kliknutím na  Uložiť  .