SetupSlovenčina
Úvod > Časté otázky > Ako presunúť doménu do WebHouse, ak je jej registrátor súčasne aj držiteľom?

Ako presunúť doménu do WebHouse, ak je jej registrátor súčasne aj držiteľom?

Ak ste si zaregistrovali .SK doménu u iného poskytovateľa, ktorý ju zaregistroval tak, že sa stal zároveň aj jej držiteľom, a chcete túto doménu prevádzkovať vo WebHouse, máte dve možnosti:
 
1. Jednoduchšia možnosť je požiadať registrátora, aby v registri domén SK-NIC pre vašu doménu nastavil naše DNS servery:
DNS1: ns1.webhouse.sk
DNS2: ns2.webhouse.sk
V takom prípade budeme môcť doménu prevádzkovať, ale jej držiteľ ani registrátor sa nezmení, a teda poplatok za predĺženie registrácie domény budete musieť aj naďalej platiť jemu.
 
2. Druhá, o niečo zložitejšia, je možnosť, že súčasného registrátora požiadate o zmenu držiteľa domény na vás. Po vykonaní zmeny držiteľa domény vám pošleme žiadosť potrebnú na zmenu registrátora. V konečnom dôsledku budete vy držiteľom domény a WebHouse jej registrátorom, čize my budeme oprávnení vám DNS servery zmeniť a budeme vám môcť zriadiť webhosting. Taktiež poplatok za predĺženie domény vám bude účtovať WebHouse, nie pôvodný registrátor.
 
Pre naše výhodné ceny domén a jednoduchosť nastavovania DNS serverov a záznamov priamo v Setupe vám odporúčame zvoliť druhú možnosť.