SetupSlovenčina
Úvod > SETUP - administračný panel > Prístup do Setupu - zákazníci, správcovia a používatelia

Prístup do Setupu - zákazníci, správcovia a používatelia

Kto je naším zákazníkom

Zákazníkom spoločnosti WebHouse môže byť fyzická osoba alebo právny subjekt - firma, organizácia, združenie, a podobne. Každý náš zákazník má vytvorené svoje zákaznícke konto, v ktorom evidujeme všetky jeho služby - domény, hosting, servery, webstránky, atď. Toto zákaznícke konto je jednoznačne identifikované 6-miestnym číselným identifikátorom. Všetky nastavenia zákazníckeho účtu sú k dispozícii v ovládacom paneli Setup na adrese www.setup.sk.

Kto má prístup k dátam zákazníka

Do každého zákazníckeho konta má prístup najmenej jeden používateľ (osoba) s právami správcu účtu (alebo tiež administrátora). Správca je oprávnený vykonávať v Setupe akékoľvek operácie - pridávať domény, vytvárať a nastavovať hostingy, zriaďovať servery, zakladať webstránky, meniť fakturačné údaje, a mnoho iného. Má tiež právo vytvárať ďalších používateľov a prideľovať im rôzne úrovne prístupu do zákazníckeho konta. Môže do konta pozvať ďalších správcov, ktorí budú mať rovnaké práva ako on, ale tiež užívateľov, ktorým môže prideliť iba čiastkový prístup, napríklad iba na zobrazovanie údajov o doménach a hostingoch, alebo iba prístup k fakturácii a financiám, a podobne. Celkovo tak môže mať prístup do jedného zákazníckeho konta až 20 správcov a užívateľov.

Ako pridať do zákazníckeho konta nového používateľa

Ak ste správcom zákazníckeho konta, v Setupe kliknite na hornej lište na menu Používatelia, a vyberte záložku Správa používateľov. Zobrazí sa prehľad všetkých používateľov s prístupom do zákazníckeho konta. Kliknite na tlačidlo Pridať nového používateľa.

Zobrazí sa okno na zadanie e-mailovej adresy nového používateľa. Zadajte ju a kliknite na Ďalej.

Systém overí správnosť e-mailovej adresy, ktorá bude prihlasovacim menom nového používateľa do Setupu. V nasledujúcom okne doplňte meno a telefónne číslo nového používateľa a nastavte mu oprávnenia:

  • SPRÁVCA - môže vykonávať akékoľvek operácie, a tiež spravovať používateľov,
  • UŽÍVATEĽ - môže vykonávať iba také operácie, aké mu nastavíte v tomto okne. Ak si nie ste istý, choďte myšou pri každej z možností nad na čierny otáznik v krúžku a dozviete sa podrobné informácie o tom, čo ktorá položka znamená.

Ak používateľ s touto e-mailovou adresou už má prístup do iného zákazníckeho konta, nebudete zadávať jeho e-mailovú adresu a telefón, ale iba nastavíte jeho práva pre toto zákaznícke konto.

Nakoniec kliknite na tlačídlo Pridať. Novému používateľovi príde e-mail s odkazom na stránku, kde môže vašu pozvánku do tohto zákazníckeho účtu buď prijať, alebo odmietnuť. Platnosť odkazu je 24 hodín.